Redan klockan sju fanns de första utställarna på plats. En del hade monterat upp det man skulle visa under fredagskvällen, medan andra kom med sina anläggningar och modeller under lördagsmorgonen. För vissa blev timmarna fram till utställningens öppnande hektiska, det fanns en hel del detaljer att finputsa och justera innan porten till lokalen kunde slås upp.

Som helt grön på det här att arrangera en utställning så var det med viss spänning man öppnade upp för de allra första besökarna. Skulle allting fungera? Skulle det komma några besökare? Skulle lokalen fungera för utställningen? Skulle något falla i golvet? Skulle någon av utställarna drabbas av stöld? Frågorna var fler än svaren.

Det droppade in en hel del besökare ganska omgående och alla tankar som minuterna innan farit runt i huvudet försvann när de första barnen kom för att provköra tågen på vår anläggning. Sju timmar utställning kom att gå väldigt snabbt, var sysselsatt i stort sett hela dagen med att visa och hjälpa alla de som ville provköra.

Vid 19.00 stängdes lokalen och vid 21.00 lämnade de sista utställarna Heron City efter att packat ner allt löst från sina anläggningar. .


Utställningen har just öppnat


Utställningslokalen från entrén. Närmast Olle Frykmos modell av Skultuna station i skala 1:160


Järnvägssällskapets modulanläggning intresserade som synes en mängd av besökarna


Barnvagnarna trängdes emellanåt i lokalen


Det behöver inte vara STORT för att det skall väcka ett intresse. Här är det möjligheten att bygga en komplett anläggning men ändå på en begränsad yta som väckt besökarnas intresse.


Patrik Miesenbergers anläggning som har allt en modelljärnväg skall ha, snyggt landskap, genomtänkt spårplan och vackra modeller.


Ångloket växlar på den övervuxna bangården


Dieselloket kommer med en last med råvaror till sågen


Många frågor och nyfikna blickar fick de båda kompakta smalspåranläggningarna


Per Nilsson visar upp sin kompakta modell med förebild från Österrike.


En enkel med ändå genialisk idé, det går åt lite material, kanske inte så mycket tid och är nästna lika lätt att ta med sig anläggningen till utställningen som att ha den ståendes på en tom yta i lägenheten


Harambee Railfans visade sin demonstrationsanläggning med Märklins C-skena


Det var stort intresse för modellerna från Märklin. Den som ville veta mer hade en hel uppsjö av broschyrer att välja mellan. En gissning är att bladet om Märklins modell av tåget från historien om ”Harry Potter” gick allra bäst bland alla barnen på utställningen


Förutom demonstrationsanläggningen visade man flera modeller från Märklin, bland annat den senaste versionen av DBs typ 103 som försetts med flera digitala funktioner, bland annat höj- och sänkbara strömavtagare


Märklins digitala kran visades även den av Harambee Railfans


Spårvägssällskapets Modellsektion visade exempel på hur man kan bygga landskap, under utställningen hade man även demonstrationer av olika byggmetoder.


Man visade även pågående byggen av spårvagnsmodeller


Många ville se och provköra tågen på vår egen anläggning


Det var inte bara barn som provkörde tågen på anläggningen, men man kan väl konstatera att många blev som barn på nytt när de fick en Lokmus i sin hand

About The Author

Related Posts