Herpa kom i slutet av sommaren med en svensk långtradare i skala 1:87 märkt för transportföretaget DHL.

En lastbil med märkning för ”DHL” är ingen ovanlighet i Herpas stora sortiment av modellfordon, man har tidigare producerat både lastbilar och mindre distributionsbilar med företagets märkning. Det som är annorlunda med den nyligen utkomna modellen är fordonsammansättningen, en kombination som med några undantag framför allt förekommer i Sverige och Finland. Genom att kombinera en traditionell lastbil med en trailer på en dolly får man en längd på 25,25 m, att jämföra med 18 m som är maximal fordonslängd i större delen av Europa.

Modellen från Herpa består av en Scania R Higline med skåp samt en skåptrailer kopplad på en dolly. Det finns en mängd detaljer på både lastbilen och trailern och den kommer väl förpackad. Modellen som kom ut på marknaden under sensommaren har artikelnummer 154697. Mer information finns på Herpas produktsida för lastbilsmodellen.

About The Author

Related Posts