Norsk Modeljernbane har under hösten kommit med en av många efterlängtad modell av det norska elloket El17 i ”topline”-utförande.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Norsk Modeljernbane

Man har tidigare haft modeller av loktypen i sitt sortiment, men då handlade det om modeller i det exklusivare ”superlinesortimentet”, oftast med en prislapp högre än vad många modellrallare klarar av. Den stora nyheten med den nya modellen är således att modellen nu kommer i ”topline-utförande” vilket innebär en annan produktionsmetod och ett lägre pris.

Liksom de populära serierna med person- och godsvagnar som NMJ har presenterat de senaste åren så produceras modellen av El17 av samarbetspartners till NMJ i Asien. Modellen har metallchassi och  överbyggnad i plast. Detaljerna på modellen är i både plast och metall. Speciellt de etsade ventilationsgallren på lokets långsidor har väckt en del uppmärksamhet.

Än så länge har endast en liten förserie levererats, den kompletta serien kommer omfatta totalt 6 olika lokindivider, fyra i de klassiska norska lokfärgerna rött/svart och två i den olivgröna färgsättning som loken fick när de sattes i trafik på Flåmsbana.

Modellen har i Norge ett rekommenderat pris på 1895 NOK vilket i dagsläget motsvarar 2275 SEK (valutor.se, 2009-10-20). Mer om modellen finns att läsa på NMJs hemsida.

About The Author

Related Posts