Modellrallaren i förändring

Troligen har det aldrig skrivits så mycket om modelljärnvägar i Sverige som det görs just nu. Flera nya böcker och tidningar har kommit ut den senaste tiden, trots detta är intresset för det som skrivs på Modellrallaren större än för ett år sedan.

Mediascenen i mj-sverige har i rask takt förändrats det senaste halvåret. I och med introduktionen av Mj-magasinet har vi plötsligt en svensk mj-tidning som mäter sig med motsvarigheterna på kontinenten. Det känns otroligt positivt för branschen och alla mj-intresserade att gänget bakom tidningen äntligen är på banan. En seriös mj-tidningen kan stärka mj-inresset i många olika former; genom bland annat kompetensutveckling,  utveckling av idéer, öka kunskap om hobbyn bland allmänheten och ge inspiration till nya utmaningar bland alla läsare.

För omkring ett år sedan introducerades nya Modellrallaren, en nystart som inneburit en hel del arbete för redaktionen, samtidigt som det inneburit många förenklingar och förbättringar. Vi använder idag WordPress, ett av världens största publiceringssystem på internet, varje publicering går snabbare, alla medarbetare kan själva redigera sitt material online och vi har fått tillgång till ett system som är både lättnavigerat och enkelt att arbeta med. Ser man till besöksstatistiken från oktober månad så har det varit en ökning med 25% jämfört med förra året. Statistik som inspirerar till att göra Modellrallaren ännu bättre och föra webbplatsen framåt. För liksom Mj-magasinet så är det min förhoppning och ambition att Modellrallaren kan bidra till kompetensutvecklingen bland hobbyns utövare, hjälpa till att utveckla nya idéer, öka kunskapen och intresset bland allmänheten och också inspirera dig som läser detta!

Inom den närmaste halvåret hoppas jag kunna presentera flera nyheter på Modellrallaren. En av de första är den avdelning där detta inlägg går att läsa, Redaktionens rader. Här planerar vi att med någorlunda regelbundenhet informera om vad som händer med Modellrallaren. En annan nyhet är att avdelningen Recensioner byter namn till Läst & sett. Innehållsmässigt gör vi inga större förändringar utan vi kommer fortsätta skriva om det som skrivits av andra, både i form av böcker och tidningar, men framöver kan det bli en bredare mix av recensioner, diskussioner, betraktelser och krönikor över det som har skrivits.

Har du synpunkter på Modellrallaren, både positivt och negativt är intressant, tveka inte att höra av dig! Använd detta kontaktformulär, sms:a eller ring på 0734-405695.

Mvh

Jocke Sannagård
Redaktör, Modellrallaren