Byggsats av malmvagn i N-skala


Den nya småserietillverkaren Möllehems Gårdsproduktion har nyligen klivit in på marknaden för svenska modeller i N-skala i och med introduktionen av en etsad byggsats av den klassiska malmvagnen littera Mas av 1908-års typ.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Möllehems Gårdproduktion

Det är inte ofta som det plötsligt bara dyker upp nya modeller. Idag föraviserar de flesta tillverkare sina modeller flera år i förväg och sedan hinner man skjuta det planerade leveransdaturmet ett antal gånger innan modellen verkligen går att köpa. Men så är inte fallet med byggsatsen av malmvagnen Mas i 1908-års utförande, som den nya småserietillverkaren Möllehems Gårdsproduktion, utan förvarning nyligen presenterat.

Modellen levereras i byggsats, den är etsad i mässing och levereras med hjul och buffertar. vagnen kan lödas eller limmas samman, även om tillverkaren rekommenderar lödning när det gäller tråget. Byggsatsen levereras även med två varianter av koppel, ett minikoppel för användning mellan kopplade malmvagnar och ett klokoppel för användning i änden av malmvagnsset, där man vill kunna koppla vagnarna mot lok med standardkoppel.

Modellfakta
SJ littera Mas, 1908-års modell
Pris: 160 kr/st eller 6 st för 750 kr
Hemsida: Möllehems Gårdproduktion