Inför Hjulmarknaden 2009

Lördagen den 28 november är det traditionsenlig ”Hjulmarknad” i Stockholm. Liksom förra året arrangeras marknaden i Frihamnshallen.

I bristen på svenska mj-mässor så kan man alltid passa på att gå på en marknad med stort fokus på modelljärnvägar. Hjulmarknaden i Stockholm har arrangerats sedan 1978, platsen har varierat från balsalar till mässhallar och numera hittar man marknaden i Frihamnshallen.

Det brukar finnas några utställda dioramor och förra året fanns även ett antal moduler på plats, men det är som sagt ingen mässa utan en plats där modeller, filmer, böcker och en massa andra saker byts mot pengar. Många svenska handlare och småserietillverkare brukar finnas på plats och en del passar även på att presentera nyheter och rea bort utgående modeller, så det finns alltid möjlighet att hitta ett och annat fynd.
Bland deltagarna i år finns bland annat Modelljärnvägens Hus som planerar att visa upp sitt svarta persontåg, en av nyheterna på utställningen under sommaren 2010. Läs mer om tåget här.

Modellrallaren besökte marknaden förra året och du kan läsa mer om intrycken här. Eftersom det kan vara svårt att bli av med bilen på platsen, så åk gärna kollektivt till marknaden. Allt om hur du hittar till Frihamnshallen finns på Hjulmarknadens hemsida.