Bilder på Heljans T21

I samband med Hjulmarknaden i Stockholm visade Rutger Friberg prototyper till Heljans kommande modell av dieselloket T21.

Text & foto: Jocke Sannagård

Den efterlängtade modellen av dieselloket T21 finns fortfarande ännu inte på marknaden, men i samband med HJulmarknaden och ett evenemang i Göteborg förra helgen så visade Rutger Friberg en långt gången prototyp av den kommande modellen. Den monterade modellen har nummer 58, medan den lackade lokkåpan har nummer 64. När det gäller den senare modellen är det oklart om det är en tillfällig märkning eller om man frångått sin tidigare plan att göra modeller av loken med numren 58, 66 och 99.

Det är fortfarande oklart om Heljan kommer ta fram modellen med ljuddekoder och högtalare. Det är idag inget valbart alternativ när man förbokar modellen hos Heljans återförsäljare, men något som efterfrågas av många intresserade köpare.

Modellen förväntas komma ut på marknaden under våren.