Nu börjar modellbilstillverkarna få upp ögonen för det relativt nya skandinaviska logistikföretaget Bring. Under 2009 har AWM aviserat flera nya modeller och nu planerar även Herpa för en modell.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Herpa och AWM

Det var hösten 2008 som norska Posten samlade dotterbolagen Norcargo, Frigoscandia, Box Express och Citymail under varumärket Bring. En enorm kampanj där man på kort tid bytt färg på fordon och uniformer gör att varumärket idag är väl exponerat (Läs mer om varumärket och kampanjen).

AWM var först ut med modeller av Bring Frigoscandias kylbilar med en dragbil och trailer och har under hela året aviserat ytterligare ett antal modeller som ännu inte finns på marknaden. Nu har även Herpa hakat på och bland nyheterna som beräknas levereras i Mars/April 2010 finns bilen på bilden ovan, en modell av Scanias nya R-serie med kylskåp och släp märkta Bring Frigoscandia (art.nr: 156 790).

Fortfarande har ingen mj-tillverkare kommit med företagets trailers eller växelflak lastade på järnvägsvagnar och ingen tillverkare har ännu fått upp ögonen för Bring Express budbilar eller Bring Citymails postbilar, men med ett växande intresse för varumärket bland modellrallare och modellbilssamlare så kommer förhoppningsvis även detta från någon tillverkare framöver.

Det är lite klent med återförsäljare av Herpa och AWM i Sverige men det finns ett antal och det är möjligt att fler handlare tar in de kommande svenska modellerna i sitt sortiment. Hör med din lokala handlare eller googla modellernas artikelnummer för att hitta butiker. Gemensamt för samtliga modeller i artikeln är att de har ett rek.pris från tillverkarna på mellan 25 – 30 €.

Nedan några bilder på AWM:s modeller märkta för Bring.


AWM art.nr 73696


AWM art.nr 73850


AWM art.nr 73875


AWM art.nr 74081

About The Author

Related Posts