Märklins modell av dieselloket T44 i SJ:s blå färgsättning har dykt upp i butikernas hyllor. För att uppmärksamma Märklins 150-årsjubileum levereras bland annat denna modell i en träbox med glaslock i stället för den vanliga förpackningen i plast och papper.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Kristoffer Simonsson, Lenis Lek & Hobby

Ganska exakt ett år efter det att Märklin kom ut med sin modell av dieselloket T44 i orange färgsättning valde man att lansera sin nya modell av loktypen i den modernare blå färgsättningen. Märklin har valt att göra en modell av T44 364 med märkning för SJ Gods. Förebilden till modellen har fortfarande blå färg, men har sedan några år tillbaka märkning för Green Cargo. (Bild på förebilden från Bildrallaren)

Märklins nya modell stämmer tekniskt överrens med den tidigare orange modellen (en mycket bra test av denna modell finns i pdf-format på Modelljärnvägsmagasinets hemsida). Modellen har C-sinusmotor, Mfx-dekoder och drivning på samtliga fyra axlar. Loket har belysning som skiftar med körriktningen och levereras med i stort sett alla detaljer förmonterade.

Modellen är en av årets ”jubileumsmodeller” från Märklin. För att fira företagets 150-åriga historia har man tagit fram sju olika modeller som bland annat levereras i en träbox med ett lock av glas.  En kul detalj om man vill förvara modellen på en hylla, men ganska onödigt om modellen skall rulla på en anläggning.

Nedan ett antal bilder på modellen:


Modellfakta
Art:nr: 37941
Rek.pris: 279,95 € enligt Märklins hemsida.
Tillverkare: Märklin

Annons

About The Author

Related Posts