Svenskt stationhus i H0 från Jeco


Jeco har på sin hemsida nyligen presenterat planer på att ta fram ett svenskt stationshus i H0. Utbudet av ”svenska” byggnader har varit ytterst begränsat under många år och det skall bli intressant att se vad JECO:s satsning kan leda fram till.

Text: Jocke Sannagård
Bild: JECO

Enligt uppgifter på hemsidan kommer byggnaden gjutas i resin och levereras färdigbyggd. De första prototypbilderna beräknas finnas tillgängliga inom ett par månader och om allt går enligt planerna så skall modellen finnas på marknaden före hösten.

Genom åren har det funnits en del svenska byggnader på marknaden i form av olika byggsatser. De senaste åren har det också dykt upp ett antal småserietillverkare med hjälp av laserskärning tagit fram olika byggnader.

Det finns ännu inte så mycket information om Jecos satsning, men det är en spännande nyhet som vi hoppas få återkomma till längre fram i vår. Mer information finns på JECOs hemsida.

Art.nr: 77400
Pris: 495 SEK