Populär modulträff på Tekniska Museéet

Den årligt återkommande modulträffen på Tekniska Muséet har blivit en trevlig tradition för både entusiaster och barnfamiljer. Liksom förra året så arrangerades träffen under två helger i rad under mars. OBS: Träffen pågår även söndagen den 21 mars!

Årets modulmöte på Tekniska Muséet inleddes långt innan de båda helgerna i mars. Det har gått åt många timmars planering för att få allting på plats och fredagen den 12 mars var det upp till bevis då moduler och modulrallare samlades på muséet. Lördagen den 13:e och söndagen den 14:e var de första dagarna med trafik inför publik, även på onsdagskvällen var hallen med modulerna öppen för publik. Lördagen den 20:e var det åter öppet för barnfamiljer och entusiaster. Mellan de publika körningarna fanns det emellanåt modulrallare på plats som passade på att köra med sina tåg i ”lugn och ro”.

Liksom tidigare år lockade årets träff många besökare och de modulrallare som engagerat sig i utställningen gör en otroligt bra insats för att marknadsföra hobbyn bland många som aldrig tidigare sett en modelljärnväg. I år hade anläggningen en lite annan layout i lokalen och det kändes som att det fanns mer plats för publiken. Det är roligt att se spridningen på moduler, alltifrån amerikansk prärie till nordsvenska skogar. Har man varit på flera modulträffar så är är det inte utan att man känner igen en del moduler, men det är kul att se att det varje år tycks dyka upp en del nyheter som man inte sett tidigare.

Träffen i Stockholm arrangerades delvis samtidigt som en annan modulträff, ”Dream-Track”, pågick i Habo utanför Jönköping. Det skulle vara riktigt intressant att se den anläggning man kunde skapa om man lyckades samla alla fungerande svenska moduler under ett och samma tillfälle. Läs gärna reportaget från förra årets modulträff på Tekniska Muséet.


Några av alla de snygga moduler som visades


Ett sätt att justera där det saknas en modul med passande mått.


En av stationerna på 3-rälsdelen av anläggningen


Under modulträffarna brukar det alltid dyka upp en del spännande modeller.
Här en handbyggd modell av SJ:s diesellok T45. Här är samma modell i en annan vinkel.
Ett Dm-lok med kort malmtåg passerar igenom landskapet.


Att själva få köra med ett av tågen var något som lockade många knattar!


Besökarna på modulutställningen hade även möjligheten att se hur man kan bygga egna träd med relativt enkla medel.