Höstnytt från Roco

Roco har under sommaren kommit med ett andra nyhetsprospekt för året. I detta presenteras det aktuella sortimentet och kommande nyheter i höst och vinter. För svenska modellrallare presenteras ett nytt ellok!

Text: Jocke Sannagård
Foto: Roco


Satsningen på en nyhetskatalog även på hösten är ett av stegen att förnya Roco. Efter år av problem så är man åter på banan och slåss för sin position på marknaden. En katalog som förnyas flera gånger under året lockar intresset från många modellrallare och gör att även modeller som redan kommit ut på marknaden och finns i lager hos återförsäljarna får en liten extra skjuts. Katalogen ska nu finnas hos de handlare som säljer Roco, men den går även att bläddra i på företagets egen hemsida, http://www.roco.cc/produkteshop/katalog-herbstwinter-2010/english.html

Den stora ”överraskningen” från Roco är en kommande modell av Green Cargos nya Re-lok. En loktyp som ACME kom med i två modeller (1423 samt 1424) redan före sommaren. Det hade kanske varit märkligare om modellen inte hade dykt upp hos någon annan tillverkare. Man kan nog gissa att Roco inte är den enda tillverkare som kommer presentera en egen variant av Re-loket, grundmodellen finns hos flera av marknadens mj-tillverkare.

En av nyheterna hos Roco är att man börjat ange vilken vecka man planerar att komma med nya modeller. Om man kommer leva upp till sina ”löften” återstår att se, men om allt går enligt planerna så kommer Roco:s modell av GC:s Re 1426 ut i butikerna under vecka 7 2011.

Prototypbilden ovan visar ett utförande som inte stämmer överrens med förebilden. Om Roco kommer lyckas åtgärda prototypens brister återstår att se, research om förebilden till svenska modeller har tyvärr inte varit deras starka sida på en del modeller den senaste tiden. Det som kanske är mest i ögonfallande på prototypen är det att modellen borde ha gula räcken och fotsteg samt röda plogar. Jämför själv med denna bild från Bildrallaren.