Rapport från Västbergamötet 2008


Den 4 Oktober höll Smalspårsfrämjandet sitt årliga Västbergamöte i en gammal danslokal i Västberga, en av Stockholms södra förorter. Håkan Y lämnar här en kort rapport om träffen.

Text & foto: Håkan Y

På mötet kunde man avnjuta moduler av olika slag, exempelvis en ”timesaver” från Stockholms Mj-Klubb och rena gladbyggen i större skalor. Förutom timesavern så fanns SMJ på plats med försäljning och information om sin förening. Likaså visade man de priser som skall delas ut till vinnarna av byggtävlingen ”G-kraft” som man anonserat tidigare i år. Mer information om detta kan du hitta på www.smj.org

Det fanns flera småserietillverkare på plats med sina sortiment av byggsatser och material till modellbygget, exempelvis Permodell fanns på plats.

Man visade också hur vädring av vagnar kan gå till. En presentation genomfördes där man demonstrerade en enkel vädring av Heljans 30-tals vagn med hjälp av en Airbrush. Presentationen var mycket lärorik och inspirerade undertecknad att en vacker dag också ta tag i mina vagnar (främst godsvagnarna) som formligen skriker efter vädring.


Humoristisk anläggning

En av modulerna jag hittade var av ett glatt och komiskt inslag. På en relativt liten yta hade men fått till en mycket fantasifull miljö där humorn har haft stort inslag. Exempelvis så serverades det enbart Bönor ifrån Heinz på anläggningen. För att hantera resterna av detta fanns det 21 utedass. Bland detaljerna kan vi notera en begraven motor med sörjande figur. Denna anläggningen underhöll undertecknad med sällskap många minuter.

Slutligen innan vi  lämnade träffen för denna gången inhandlades en trevlig fika. Därefter tog vi farväl och åkte vidare på andra äventyr.