Väntkur i H0 från KMJK

Utbudet av byggsatser av svenska hus i H0 fortsätter att växa. I samarbete med Ristat & Skuret så kommer Kalmars Modelljärnvägsklubb omkring årskiftet med en modell av en väntkur från Ölands Järnvägar.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Kalmar Modelljärnvägsklubb

Klubben har tidigare tagit fram flera byggsatser av svenska hus i samarbete med Ristat & Skuret och den modell man nu valt att skapa i H0 är en modell av en väntkur som byggdes vid Karlevi hållplats på Ölands Järnvägar. Karlevi är en liten by som ligger mellan Färjestaden och Mörbylånga. Byggnaden byggdes som en väntkur till de som skulle resa med tågen, men användes även när tågen blev ersatta med buss, och är än idag bevarad.

Mer information om modellen finns här, man hittar även information om klubbens andra husbyggsatser på deras egen hemsida. Vill du veta mer om laserskurna byggsatser med svensk förebild så finns även en del information på Ristat & Skurets hemsida.