Inför Modelltåg-09 på Järnvägsmuséet

Den tredje helgen i oktober är det åter dags för en modulträff på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle.

Från i stort sett hela landet kommer modulrallare för att lördagen och söndagen den 17 – 18 oktober visa och köra på sina moduler på Järnvägsmuséet i Gävle. Modulträffen har för många blivit en hösttradition och drar många moduler och nyfikna besökare.

Även i år kommer det finnas moduler i flera olika skalor, men det är kanske de båda stora anläggningarna i H0 som drar till sig det stora intresset. Anledningen till att det är två olika anläggningar är den att de har 2- respektive 3-räls. En nyhet för året är det att de båda anläggningarna kommer att kopplas samman med ett förbindelsespår och därigenom möjliggöra att man kan flytta vagnar mellan de två anläggningarna. Det lär dock även i fortsättningen krävas lokbyte.

Liksom förra året så kommer det i anslutning till utställningen vara en liten marknad med försäljning av olika tillbehör till modelljärnvägen.

Lär mer om evenemanget i Modellrallarens reportage från Modelltåg-08 eller Modelltåg-06

Datum: Lördag, söndag 17-18/10
Plats: Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle
Tid: 10.00-16.00
Entré: Ordinarie entré till museet
Länk: http://www.jarnvagsmuseum.se