NMJ:s första 40-talsvagnar färdiga

Enligt NMJ finns nu företagets första modeller av de svenska 40-talsvagnarna på lager. Först ut är modellerna av Bo8d och Co8d i utförandet de hade före 1956.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Norsk Modeljernbane

Sortimentet av svenska personvagnar fortsätter att växa hos den norska tillverkaren NMJ. Nyheten från Nürnbergmässan i februari detta år, har nu blviit verklighet i samband med att man fått ut de första modellerna av sin serie svenska 40-talsvagnar på marknaden.

De första modellerna i serien kommer med den märkning och utförande vagnarna hade under 40-talet och inledningen av 50-talet. Serien omfattar så här långt modeller i av vagntyperna Bo8d och Co8d. Varje vagnstyp kommer med tre olika nummer. Modellerna har dragspelsbälgar.

NMJ anger själva att senare modeller i serien kommer att levereras med vulstbälgar och den märkning de hade under följande decennier. Fler bilder och mer information om modellerna finns på NMJ:s hemsida.