Knappt ett år efter att Trix kom med en modell av ett ellok av typen 141 i färgerna för den privata tågoperatören Hectorrail så följer nu Märklin med en modell av samma lok.

Text: Jocke Sannagård
Foto: Kristoffer Simonsson, Lenis Lek & Hobby

Hectorrail har på bara några år blivit en vanlig syn på svenska järnvägar. Man har idag omkring 30 lok av ett antal olika typer och även om man är specialiserade på att dra godståg så förekommer företagets lok även framför Veolias persontåg som trafikerar sträckan Stockholm – Malmö i konkurrens med SJ. Till denna trafik används ofta företagets lok av typen 141. En loktyp som köptes begagnad från ÖBB i Österrike i mitten av 2000-talet.

Det är denna loktyp som Märklin/Trix valt att göra i modell när man avbildat Hector Rail 141 003-4 ”Starling”. Trixmodellen (läs likström) kom för knappt ett år sedan och nu har Märklin kommit med samma modell i växelströmsutförande. Modellerna skiljer sig mycket lite, jämför med exempelvis Roco som oftast kommer med samma modell i lik- och växelströmsutförande på samma gång. En synare av Trixmodellen gjordes hösten 2009 av Håkan Y, läs den här.

Mer om modellen
Tillverkare: Märklin
Art.nr: 37307
Rek.pris: 239,95 €

Nedan följer några bilder på den nya modellen från Märklin.

About The Author

Related Posts